"Se johtuu vaan siitä että sä stressaat", sanoi eräs läheinen ihminen syyksi siihen etten ole tullut raskaaksi. Ahaa, no kiitos että kerroit. Lopetan heti streessamisen ja  tulen raskaaksi. Ai niin... sillähän ei ole väliä että miehen simpat on huonoja. Se riittää että minä lopetan stressaamisen.

Soittivat normikartoitussoittonsa polilta. "Olit siinä inseminaatio-toimenpiteessä... mitä teille nyt kuuluu?" No kiva kun kysyit, ihan pe***stä on kaikki. Hän vielä varmensi että meidät on nyt asetettu jonoon. Ja jono on puolivuotta. Mutta heillä ei ole antaa edes info-aikoja ihmisille, että ylilääkärin tarvii nyt tehdä jotain. Mennee vähintään kesälle. Kysyin vielä labrat ja loppukierron S-PROG oli ollut 26 (pitäs olla välillä 14-62) eli ovulaatio oli tapahtunut. Hyvä uutinen, kai, vaikkei nyt lohdutakaan. Sain vielä soittoajan lääkärille että voin tarkentaa hänen näkemystään niistä sokereista, kun tiedän että oma hoitotaho on tyytyväinen nykyisiin (ja muutkin polin lääkärit). Ettei sitten ennen IVF:ää sanota, ettei ole tarpeeksi hyvät.

Jotenkin tuntuis parhaalta unohtaa nyt koko asia. Keskittyä muihin asioihin. Vaan en pysty. Deen takia on pakko olla "ruodussa" ja syödä foolihappoja ja koska tämä tyhjäkäynti ahdistaa muutenkin, taidan tilata nipun ovistestejä luonnonmenetelmää silmälläpitäen. Julkiselta puolelta ei enää inssejä heru ja mies haluaa mieluummin luonnonmenetelmää kuin maksaa satasia tod. näk. turhasta toimenpiteestä...

Mutta jos mä vaan lopettaisin sen stressaamisen.... kyllähän ne simpatkin siitä piristyy....