Kävin siis labrassa tiistaina iltapäivällä ja eilen puolen päivän jälkeen olis pitänyt olla vastaus valmiina. Ja lääkäri lupasi soittaa...

No 13-13.30 oli soittoaika, jonka puitteissa en päässyt edes jonoon. Heti puolelta olin jonossa ja odotin vartin. En päässy läpi. Soitin juuri äsken uudestaan ja sain hoitajan kiinni. Luki vastauksen että "POSIT". No just näin.... kyllähän mulle liuskat on kertonu että positiivinen on raskaustesti. Olisin tarvinnut sen lukeman.  "Ei täällä ole mitään lukemaa" Lupasi selvittää ja palata myöhemmin,

Soitan lapsettomuuspolille seuraavaksi. Saavat nyt oikeasti ottaa kantaa tähän asiaan ja näihin oireisiin. Sanokoot sitten vaikka että mene yksityiselle. Tähän asiaan saisi nyt tulla selvyyttä. On erittäin raskasta henkisesti kun ei uskalla oikein edes hengittää.

Tarvitsisin sellaisen googletuksenestosirun ranteeseen - illalla myöhään tein diagnoosia jo kohdun ulkoisesta jne.

Tein aamulla jo neljännen liuskatestin tähän raskauteen. (Viekää mut jo hoitoon!) Viiva pärähti voimakkana jo ennen kuin koko liuska oli edes kastunut ja kontrolliviiva näkyvissä. Lienee kertoo ainakin sen että hcg:tä on. Ja googlen mukaan se arvo vaihtelee jokatapauksessa yksilöllisesti ja eri vaiheesta toiseen, että ehkä tästä nyt ei olis kannattanu nostaa haloota. Ootella ja katella vaan.

Jep jep.

 

* muoks. klo 15.30

Soitin sitten polille ja olin 33 minuuttia puhelimessa hoitajan kanssa. Hän katsoi myös lähetteen ja totesi "No nää on just näitä, S-HCG-O lähettelle saa vain negt/posit vastauksen. Sulla olis pitäny olla nro 8486 ja S-HCG-PIKA". Siinä puhelumme aikana hän otti yhteyden labraan ja kysyi onko näyte vielä jäljellä ja ehti labrasta sitten tulla soitto takaisinkin että näyte on jo hävitetty. Eli piti saada uusi lähete.

ETtä jos taas soittaisin sinne arvauskeskukseen ..... (johon sanoin, että niin ja sitten odotan että lääkäri ehkä iltapäivällä soittaa koska hoitajalla ei ole oikeutta laittaa lähetettä). Ei tarvinnut sitten mun soittaa, mutta koska byrokratia kukkii, hän (polin hoitaja) ei voinut lähetettä kirjoittaa, mutta lupasi kysyä että josko lääkäri antaisi siihen luvan. .... syviä huokauksia... hän lähti sitten kurkkaamaan josko kuitenkin saisi heti lääkäriltä luvan. Mutta ei tavoittanut lääkäriä, vaan oli kollegansa kanssa päättänyt että hän kuitenkin laittaa lähetteen.

Siis aivan kertakaikkisen kipeetä touhua. Toki ymmärrän että on byrokratiaa, joo ja ettei yksi hoitaja voi tehdä päätöksiä noin vain, mutta kuitenkin. Sain siis lähetteen ja kävin verikokeessa. Nyt odotan huomista aamua että soittavat. Eli mun ei tarvi enää soitta... jiihaa.

Hoitaja sanoi että jokatapauksessa tarkistetaan tilanne ultralla, ensi tai seuraavalla viikolla. Ja että kuulosti sillai hyvälle että hormonia on veressä, kun veritestit on niin herkkiä. Heillä on tarkat taulukot jonka mukaan katsotaan, mikä taso on ja vastaako viikkoja. SIitä voi päätellä paljon. Niin ja siis koska vuoto oli alkanut jo lauantaina, tänään hcg:n pitäisi olla jo hyvin paljon matalampi jos kyseessä olisi keskenmeno.

Ootellaan siis. Taas. Ja jännitetään. Ja pelätään.