19+0

Virallinen rakenneultra. Lääkäri ei nähnyt vatsalaukkua, vaikka ultrasi pitkään ja hartaasti (odotti että sikiö olisi niellyt lapsivettä joka olisi sitten näkynyt vatsalaukussa). Aika sikiöntutkimusyksikköön maanantaille.

Kysyin mitä tämä tarkoittaa. "kyllä ne siellä sikiöntutkimusyksikössä katsovat ja selittävät sitten". Ei sanaakaan että "muuten kaikki on hyvin", ei mitään tietoa oliko reisiluut ja olkaluut ja aivot ja sydän ja muut niinkuin pitää. Ei mitään lohduttavaa tai tsemppausta.

Olen monta tuntia googlettanut (Ei kannattaisi!). Kyseessä voi olla useita asiota

  • sikiö on ollut unessa ja vatsalaukku tyhjä, jolloin sitä ei näe (siksi ultra kesti n. puoli tuntia kun odoteltiin sitä juomista)
  • ruokatorvi on kokonaan tai osittain tukossa/puutteellinen, jolloin vettä ei mene mahaan asti
  • sikiöllä neurologinen häiriö, jolloin ei kykene nielemään
  • suulaki- ja huulihalkio estää juomista
  • lääkäri kokematon, laitteet huonot, äidin mahassa paljon läskiä näkyvyyttä estämässä

Maanantaisessa yksityisen lääkärin tekemässä ultrassa ja kirjallisessa lausunnossa kuitenkin sanotaan mm. näin: " Sikiön rakenne näyttää normaalilta... vatsalaukku näkyy normaali kokoisena ja muotoisena palleakaaren alapuolella ja alempana kuin sydän."

Ainakin tuon ruokatorviongelman voi kai korjata syntymän jälkeen. Maanantain jäljiltä on 4D -kuva kasvoista josta ei ainakaan näy selkeää huulihalkiota. Keskussairaalan laitteet voivat olla heikompia kuin yksityisellä (uraauurtava lääkäri B.Cacciatore Femedassa), lääkäri voi TODELLAKIN olla mitä sattuu ja totta on noi äidin läskit. Mutta ei toi B.C. ainakaan maininnu huonosta näkyvyydestä, jota myös NT-ultran lääkäri manasi (Eikä nähny silloinkaan vatsaa).

Mieli heittää volttia ja päätäkin rupesi särkemään. Pieni potkii nyt vatsassa kovasti - irvaileeko vaiko koittaako lohduttaa?