31+1

Eilen olin taas käyrillä, kaikki kunnossa. Toinen kätilö sanoi, että näyttää ihan valmiin vauvan käyrältä ja arvostamamme Hra Tri oli kuitannut paperin ja todennut että erinomaiselta vaikuttaa.

Pieni antoi näytteen liikkumisestaan ja sille naureskeltiin yhdessä. Ei pysyny anturi paikallaan ja välillä se kuulemma otti kaiun kohdun seinämän kautta kun kaveri meni niin kovasti pois alta. Reagoi kuulemma hyvin siihen kun heräteltiin (kätilö ravisteli mahaa vähän, että sai pienen liikkeelle).

Paras indikaattori vauvan hyvinvoinnille on liikkeet. Ja niitähän riittää. Vauva voi vielä tässä kohtaa yrittää kääntyillä, mutta palautunee aina siihen normiasentoon pää alaspäin. Teki vaan mieleni kysyä, että voiko kohdussa olevalle vauvalle diagnosoida ADHD:ta.... sen verran meillä meuhkataan ja melko useinkin vielä.

Tänään nähtiin ohimennen neuvolantädin kanssa, siis ihan vahingossa. Ja sanoin ettei mun kuulemma häntä tarvi enää treffata... hän lupasi sitten tulla kotikäynnille kun vauva syntyy ja toivotti voimia viimeiseen tiristykseen. Meillä jatkuu siis ä-polikäynnit nyt vähintään kerran viikossa. Ensi viikolla heitetään jälleen kehiin kysymys lapsivesipunktiostakin.