32 + 4

Tuolla ihmisten ilmoilla liikkuessa ihmiset kysyvät kolmea kysymystä:

Millon sulla on laskettu aika? No... virallisestihan se on 1.12., mutta tiedän, että pieni syntyy aikaisemmin. En siis halua kertoa mitään tarkkaa (ja vaikka olisikin normiraskaus, en haluaisi kertoa tarkasti) koska sitten ainakin ne joita paremmin tuntee (esim. työ- tai harrastukuvioista) alkavat  EHKÄ kysellä että "Joko?" tai "ai eikö vielä?". Mieluummin siis vastailen että joskus marraskuun puolella tai nyt olen esim. viikonloppuna sanonut että ehkä se sieltä syntyy 4-5 viikon päästä, ehkä aikaisemmin. Eihän vauvoista ikinä tiedä. Esikoisen syntymäviikoille on reilu kaksi viikkoa, mutta joku kutina sanoo, että pitemmälle päästään.

Onko ensimmäinen? Eiku toinen. Tai aika mones raskaus. Siis näytänkö siltä että olis ensimmäinen vai onko tää vaan joku vakkarikysymys...

Miten oot voinu? Kiitos kysymästä, ihan paksusti. Yleensä vaan sanon, että hyvin. Anopille kerroin vähän enemmän (hyvin, mutta näitä normijuttuja ettei saa nukuttua ja kolottaa sinne tai tänne jne). Ihan muutama tyyppi tietää tarkemmin. Ja itseasiassa eihän tässä kauheen huonosti ole voitu, mutta en silti jaksa kaikkia vaivoa tai huolia selitellä, enkä varsinkaan näitä esim. diabetekseen liittyviä juttuja.

Parempi siis vastailla vähän ympäripyöreitä. Toisaalta ihan kiva, että ihmiset kyselee ja huomioi. Koska tämä menee ohi. Kohta ei kukaan edes huomaa. Paitsi tietty jos vauvan kanssa oot liikkeellä... sitten tulee ne toisenlaiset kysymykset (vento- ja puoliventovierailta).

Onko teillä kokemuksia joistain tietyistä kysymyksistä tai toiminnoista raskauteen liittyen? Raskaana olevathan ovat julkista omaisuutta joiden mahaa saa silitellä miten tahtoo ja heidän tilanteestaan saa ja pitää kysellä...